Annons
Växjö

Hon har högst lön av alla i Växjö – här är kvinnorna som tjänar bäst

Växjö • Publicerad 25 maj 2023

Här saknas innehåll

Växjö kommuns invånare hade i fjol en medelinkomst på runt 330 000 kronor. Tidigare har vi med hjälp av Ratsitkatalogen publicerat artiklar med topplistor över invånarna i länets kommuner som har högst inkomster.

Nu listar vi invånarna med högst lön, alltså inkomst av tjänst och inkomst av näringsverksamhet beroende på om personerna är anställda eller driver enskild firma. Statistiken nedan bygger på uppgifterna från godkända inkomstdeklarationer 2022 och gäller de fem kvinnor i Växjö kommun som hade högst lön i fjol. En längre lista finns på SMP.se.

Annons

I topp finns Södras vd Lotta Lyrå som hade en lön på över tolv miljoner kronor. Med det har hon den högsta deklarerade lönen av alla i Växjö kommun. På topplistan finns också bland annat Catarina Mård Löwenadler, vd på Dignitana, och Beatrice Kämpe Nikolausson, vd på Länsförsäkring Kronoberg.

  1. 1Ann-Charlotte ”Lotta” Lyrå, 47 år, Växjö: 12 135 124 kronor
  2. 2Anne-Louise Yman Görefält, 74 år: 5 276 913 kronor
  3. 3Eva Thunholm, 56 år: 3 977 801 kronor
  4. 4Catarina Mård Löwenadler, 54 år: 3 667 206 kronor
  5. 5Beatrice Kämpe Nikolausson, 51 år: 3 479 162 kronor

Se en längre lista via länken nedan:

Vi har tidigare publicerat artiklar om invånarna med högst inkomster, som innebär inkomst av tjänst, inkomst av näringsverksamhet och inkomst av kapital.

Lotta Lyrå är vd och koncernchef på Södra och har högst lön av alla invånare i Växjö.
Lotta Lyrå är vd och koncernchef på Södra och har högst lön av alla invånare i Växjö.Foto: Alexander Hall/Södra
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons