Annons
Växjö

Hon tar över när Olsson (C) går på föräldraledighet: ”Kul att ta på sig ledartröjan”

Växjö • Publicerad 4 september 2023
Tina Sturesson (C), politiker i Växjö.
Tina Sturesson (C), politiker i Växjö.Foto: Daniel Johansson

Centerpartiet i Växjös toppnamn Andreas Olsson (C) ska vara föräldraledig från sina politiska uppdrag fram till den 1 april nästa år. Han ersätts under tiden av Tina Sturesson (C) som blir Centerpartiets gruppledare, ledamot i kommunstyrelsen och ersättare i dess arbetsutskott.

– Det ska bli kul att ta på sig ledartröjan för Centerpartiets arbete i Växjö kommun under hösten och vintern. Centerpartiet har en speciell roll som vågmästare med stort inflytande i Växjös politik och vi fortsätter arbetet med att utveckla hela kommunen, säger Tina Sturesson (C) i en kommentar.

Annons

Hon ska också vara suppleant i VKAB, Växjö kommunföretag AB. Annika Nilsson (C) går in som ersättare i kommunstyrelsen och talesperson i landsbygdsfrågor samt infrastruktur- och företagarfrågor medan Mattias Andersson (C) under perioden kommer att vara Centerpartiets politiska sekreterare.

Efter valet förra året och de politiska förhandlingar som ägde rum efter valet tog Andreas Olsson en paus från politiken på grund av att arbetsbelastningen blev för mycket för honom. Läs mer om hans tankar kring pausen här.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons