Annons
Växjö

Hotellet låg tio mil längre bort än beräknat – vinner tvist mot resebolag

Kronoberg • Publicerad 11 maj 2023
Solsemester genrebild.
Solsemester genrebild.Foto: PETTER ARVIDSON

När paret anlände till Korsika upptäckte de att hotellet låg tio mil bort. Nu får paret rätt till ersättning, eftersom resebolagets personal uppgett att resvägen endast var sex kilometer.

Förra året reste ett par i 70-årsåldern som bor på en ort i Kronoberg till Korsika på solsemester. Men när paret anlände till flygplatsen upptäckte de att deras bokade hotell var beläget tio mil bort, vilket innebar två kostsamma taxiresor.

Annons

Paret klagade till researrangören men efter att endast ha fått 750 kronor i ”goodwillersättning”, vände de sig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

Enligt paret hade resebolaget via mejl ”lovat” att det endast var sex kilometer mellan flygplatsen och hotellet och de krävde därför ytterligare drygt 5 000 kronor i ersättning för taxikostnaderna.

Resebolaget förklarade för ARN att paret själva hade bokat paketresan via internet och att det stod tydligt att sträckan mellan flygplatsen och det hotell som de hade valt var tio mil.

Däremot medgav bolaget att man av misstag hade råkat ge fel information i ett mejlsvar med paret. Personal från bolaget hade då uppgett att sträckan endast var sex kilometer. Den missen skedde eftersom det fanns två hotell på Korsika med identiska namn.

”Även om researrangören hänvisar till informationen på sin webbplats i bokningsbekräftelsen bedömer nämnden att en kund ska kunna lita på att hen får rätt information även i personliga kontakter”, skriver ARN efter att ha granskat ärendet.

Nämnden beslutar nu att parterna ska mötas halvvägs vilket innebär att bolaget ska betala ytterligare 2 500 kronor i ersättning för taxiresorna.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons