Annons
Växjö

Hotfull man slogs på buss – hade med sig ett knivliknande föremål

Växjö • Publicerad 21 maj 2022 • Uppdaterad 22 maj 2022

Tidigt på lördagskvällen fick polisen in ett samtal om en hotfull man på en buss i kollektivtrafiken som ska ha varit på väg till Växjö.

Enligt polisen ska mannen haft ett större knivliknande föremål med sig. Enligt uppgifter till Smålandsposten skulle det ha varit en machete. Mannen ska ha slagit och hotat medresenärer innan han steg av bussen i Rottne.

Annons

– Han ska ha gett sig på medresenärer på den här bussen, men inte med tillhygget, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson hos polisen i Region syd.

Två män, i 45- respektive 55-årsåldern, ska ha blivit utsatta för brott av gärningsmannen. Enligt polisen ska ingen av männen initialt vara behov av vård på sjukhus.

I samband med händelsen skickades patrull till Rottne för att söka efter mannen. En stund senare anträffas en man i 20-årsåldern, som enligt polisen kan misstänktas vara gärningsmannen, och omhändertas för berusning.

Händelsen utreds som misshandel och grovt olaga hot. Men fler brottsrubriceringar kan tillkomma.

Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons