Annons
Växjö

Hovrätten skärper straffet för jaktsabotage

Kronoberg • Publicerad 14 december 2022
Filmer som hittades hos den nu fängelsedömde 34-åringen visar skadegörelsen mot en jaktstuga som tillhör Ströby jaktlag utanför Vislanda.
Filmer som hittades hos den nu fängelsedömde 34-åringen visar skadegörelsen mot en jaktstuga som tillhör Ströby jaktlag utanför Vislanda.Foto: Ur förundersökningen

Förra året dömdes en man till villkorlig dom för tre fall av grov skadegörelse efter att ha förstört flera jaktstugor och torn.

Både mannen och åklagaren överklagade domen och nu skärper hovrätten straffet. Mannen döms nu för sex fall av grov skadegörelse till fängelse i ett år.

Annons

”Det har inte framkommit något skäl att vid straffmätningen frångå straffvärdet eller någon omständighet som talar för en lindrigare påföljd”, skriver Göta hovrätt i den enhälliga domen.

Han ska betala 23 300 kronor till Ströby jaktlag utanför Vislanda, 11 500 till Vartorp jaktlag och 4 600 kronor till Stojby jaktlag i skadestånd. Dessutom ska han betala drygt 28 000 kronor till ett försäkringsbolag för ersättning som betalats ut.

Mannen har nekat till anklagelserna men det har funnits teknisk bevisning mot honom, som bland annat mobilfilmer. Vid en husrannsakan i hans bostad hittades flaggor och annat material som visar sympatier med jaktsabotörer och djurrättsaktivister.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons