Annons
Växjö

Hund riskerar att skadas i bostad fylld med skräp – kvinna får ultimatum

Växjö • Publicerad 26 mars 2022
Bilden är en genrebild och har ingenting med nyheten att göra.
Bilden är en genrebild och har ingenting med nyheten att göra.Foto: Maja Ögren Andersson

Här saknas innehåll

En hundägare i Växjö har blivit föremål för länsstyrelsen sedan inspektörer uppmärksammat att hennes hund riskerar att skadas i bostaden, det skriver Smålandsposten.

Det var polisen som slog larm om hundägaren till länsstyrelsen. När poliserna besökte lägenheten i centrala Växjö upptäcktes att ”all golvyta i bostaden var full med matrester, kläder och hundavföring”.

Annons

Länsstyrelsen gjorde efter anmälan en djurskyddskontroll i lägenheten. De lät djurägaren, en kvinna i 30-årsåldern, veta att soporna och kläderna på golvet utgjorde en skaderisk för hunden och att hon måste städa bort föremålen.

Vid en uppföljande kontroll någon månad senare hade kvinnan städat bort skaderisker från golven i två av rummen, men inte i övriga rum. Vid den tredje kontrollen förklarade kvinnan att hon inte hunnit städa, på grund av tidsbrist och hälsoskäl.

Nu har länsstyrelsen därför beslutat att kvinnan får tio dagar på sig att städa bort samtliga sopor som kan utgöra skaderisker för hunden, annars kan myndigheten besluta att hennes hund ska omhändertas.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons