Annons
Växjö

Hundar i för lösa koppel gjorde utfall – två fick föras till sjukhus

Två personer i 70-årsåldern föll, skadade sig och fick föras till sjukhus sedan hundar i för lösa koppel gjort utfall mot dem. Hundarnas ägare misstänks nu för vållande till kroppsskada.
Ryd/Växjö • Publicerad 27 mars 2023
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.Foto: JULIA KOCH

I torsdags i förra veckan fick en man i 70-årsåldern föras med ambulans till sjukhus sedan han fallit och skadat sig i Ryd i Tingsryds kommun. Enligt polisen hade mannen kommit gåendes i samhället när han mötte en större hund som var kopplad.

– Hunden ska ha haft ett för löst koppel och när den gjorde ett utfall mot mannen blev han skrämd och föll till marken. Han skadade sig illa i ena benet och fick föras till sjukhus, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

Hundens ägare är okänd men polisen har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada i samband med händelsen.

Även en kvinna i 70-årsåldern i Växjö råkade vid lunchtid förra måndagen ut för en likartad händelse. Enligt polisen var det återigen en hund med ett för långt koppel som gjorde ett utfall mot kvinnan på Kungsgatan i centrum.

– Hunden ska ha hoppat upp mot kvinnan och eventuellt ha stött till henne. Även hon ramlade och fick skrap- och sårskador. Hon fördes med ambulans till sjukhus med diverse blessyrer, fortsätter Robert Loeffel.

Även denna händelse rubriceras som sållande till kroppsskada och polisen har fått in uppgifter om vem hundägaren kan vara.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons