Annons
Växjö

Hundratals deltagare när Östers nattfotboll slog rekord

Växjö • Publicerad 9 februari 2023
Nattfotbollen i Tipshallen har blivit ett populärt inslag för många ungdomar.
Nattfotbollen i Tipshallen har blivit ett populärt inslag för många ungdomar.Foto: Y-studios

Sedan 2015 har Östers IF anordnat nattfotboll i Tipshallen under vintrarna. Tanken har sedan starten varit att erbjuda barn och ungdomar en möjlighet till motionsidrott och spontanfotboll under vintermörkret.

Projektet är en del av föreningens projekt ”Öster i samhället”. Projektets syfte är att försöka introducera idrott och rörelse för flera barn och på så sätt få upp ett intresse för att röra på sig. I ett pressmeddelande skriver Öster att en annan viktig aspekt med nattfotbollen är att främja inkludering, gemenskap och trygghet för barn och unga från olika bakgrunder, kön och etniciteter.

Bild från fredagens rekordkväll.
Bild från fredagens rekordkväll.Foto: Y-studios
Annons

– I mötet med alla ungdomar märker jag vilken skillnad nattfotbollen gör för så många och vilken ljuspunkt nattfotbollen blivit för dem i vintermörkret, säger Daniel Najafizadeh, verksamhetsansvarig för Öster i Samhället.

Förra fredagen slog nattfotbollen rekord när 423 personer deltog i Tipshallen som höll öppet för fotboll 21-01.

– Öster i samhället spelar idag en större roll för Växjös unga än vad vi någonsin kunde drömma om när vi startade 2015. I konkurrens med allt annat en fredagskväll samlar vi hundratals ungdomar till Tipshallen för gemenskap, glädje och en meningsfull fritid, säger Sara Lennqvist som är CSR-ansvarig för Östers IF i pressmeddelandet.

Nästa nattfotboll är den 10 februari klockan 21-01 i Tipshallen.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons