Annons
Växjö

Hundratals demonstrerade för att rädda simhallen i Växjö

Växjö • Publicerad 20 november 2023
Demonstration mot planerna att lägga ner den nuvarande simhallen i Växjö.
Demonstration mot planerna att lägga ner den nuvarande simhallen i Växjö.Foto: Anders Bergon

Växjö kommuns planer på att bygga en ny simhall vid Bäckaslöv går vidare men motståndet mot planerna att lägga ner den nuvarande simhallen vid Växjösjön finns kvar. I helgen deltog flera hundra personer i en demonstration för att rädda Växjö simhall.

Det var Växjö Forum, som tidigare har kämpat mot planerna kring ett nytt akutsjukhus i Räppe, som arrangerade demonstrationen.

Annons

– Här och nu i Växjö och Sverige kan vi bry oss om ”lyxen” av en utpräglad, vacker och fantastiskt belägen simhall. En sådan tillgång i våra och stadens vardagsliv vill vi inte förlora! Den är en del av Växjös själ och ska värnas och tas tillvara, sa Växjö Forums ordförande Järd Blix i ett kort anförande.

Växjö Forum startade nyligen en namninsamling under namnet Rädda vår simhall som hittills har fått in 1 500 namnunderskrifter. Nu hoppas Växjö Forum få till en offentlig debatt med politikerna i Växjö kommun.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons