Annons
Växjö

Hundratals firade 1 maj i Växjö

Växjö • Publicerad 1 maj 2022
Montage. Maria Garmer och Susanne Seluska i Vänsterpartiets tåg och Anders Ygeman (S) från talarstolen i Linnéparken.
Montage. Maria Garmer och Susanne Seluska i Vänsterpartiets tåg och Anders Ygeman (S) från talarstolen i Linnéparken.Foto: André Larsson/Filip Sjöfors

Efter två inställda 1 maj-firanden på grund av pandemin var det hundratals som slöt upp i firandet i Växjö.

Vänsterpartiets 1 maj-tåg samlade ungefär 160 personer som under ledning av Älghults musikkår gick genom centrala Växjö under parollen "Allas välfärd".

Annons

Vid Speakers corner talade Maria Garmer, Vänsterpartiets förstanamn på kommunlistan, om hur det är möjligt att skapa ett annat Växjö kommun.

– I Vänsterpartiets kommunpolitik är människors behov alltid viktigare än vinstintressen. Vi sätter alla kommuninvånares välmående och behov i centrum. Vi ska ha råd med våra medborgare. Det spelar roll vilka som styr och vilka politiska beslut som tas. Vänsterpartiet är garanten för vänsterpolitik, säger Maria Garmer.

Vänsterpartiets Susanne Seluska, förstanamnet på riksdagslistan för Kronoberg, talade på Palladium. Dessutom höll Nina Björk ett föredrag baserat på sin senaste bok "Om man älskar frihet: Tankar om det politiska".

Socialdemokraternas tåg bestod av ungefär 130 personer. Enligt Socialdemokraterna var det också ungefär 400 personer som kom till Linnéparken för att lyssna på bland annat integrations- och migrationsminister Anders Ygeman och Malin Lauber. Ygeman pratade bland annat om Socialdemokraterna som byggare och försvarare av välfärden genom satsningar på skolor och äldreboenden, höjda pensioner och stärkt a-kassa.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons