Annons
Växjö

Hundratals namn på protestlista när bassäng ska stänga

Växjö • Publicerad 27 februari 2023
”Skriv ert namn på listan. Upprop för renovering av bassängen sommartid”, står det på de listor som över 320 av Korpens medlemmar skrivit under.
”Skriv ert namn på listan. Upprop för renovering av bassängen sommartid”, står det på de listor som över 320 av Korpens medlemmar skrivit under.Foto: Hilda Frankki

Träningsskolan på Norremark ska renoveras för 130 miljoner kronor och både skolan och bassängen kommer att vara stängd i omkring ett år. Nu rapporterar Smålandsposten att flera hundra har skrivit under en protestlista som Korpens medlemmar har tagit initiativ till.

– Det skulle vara väldigt tråkigt och påverka min livskvalitet. Det förstår du nog eftersom jag varit här så länge. Vi har en väldig gemenskap här uppe, en stor del av kärnan av deltagare har varit med länge. Och så har vi trevliga och duktiga ledare, säger Birgitta Norelius som tränat där i 16 år till Smålandsposten.

Mer än 500 medlemmar tränar regelbundet i bassängen och intäkterna från verksamheten beskrivs som ryggraden i föreningens ekonomi.

Bassängen väntas stänga den 1 november. Läs mer här.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons