Annons

Huong och Dien startar ny restaurang i Växjö city

Huong Lan och hennes sambo Dien Xuan tar nu steget och startar eget under namnet Mango Sallad. Nyligen tog de över Avokado Salladbars tidigare lokaler på Kungsgatan i centrala Växjö.
– Vi satsar på sallader och wraps. Förutom take away så finns det även en liten restaurangdel.
Växjö • Publicerad 21 december 2023
Redo att servera. Huong Lan och hennes sambo Dien Xuan har precis startat Mango Sallad på Kungsgatan.
Redo att servera. Huong Lan och hennes sambo Dien Xuan har precis startat Mango Sallad på Kungsgatan.Foto: David Färdigh

Det har varit intensiva veckor för Huong Lan sedan hon i höstas bestämde sig för att gå från att vara anställd till att driva egen restaurang. Den första december tog hon över Avokados tidigare lokal på Kungsgatan i centrala Växjö och nu kan hon tillsammans med sambon Dien Xuan välkomna gästerna till Mango Sallad.

– Vi har renoverat och byggt om en del. Tidigare var det enbart take away här men nu har vi inrett en liten mysig restaurangdel också, berättar Huong.

Annons

Konceptet är kalla, varma och vegetariska sallader samt wraps. Gästerna kan själva välja ut ingredienserna till sin favoritsallad.

– Populärast hittills är kycklingsallad med mango eller avokado.

Sallad är nyttigt och dessutom går det snabbt att beställa.

– En stor del av våra kunder jobbar på företag med kontor här i city. De kommer in på lunchen för att ordna en god och snabb lunch. Som mest har vi att göra mellan klockan halv tolv till ett.

Under vintersäsongen kommer Huong och Dien ha öppet från 11.00 till 18.30.

– Men sedan räknar vi med att utöka öppettiderna framåt sommaren när det är mer folk i rörelse på stan.

Här saknas innehåll

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons