Annons
Växjö

Husföretaget som går mot strömmen och expanderar

Höga räntor och dämpad konjunktur har fått husmarknaden att stanna av. Men Willa Nordic är husföretaget som går mot strömmen. Nyligen öppnades ett Växjökontor som en del i en större framtidssatsning.
– Vi tillverkar unika, skräddarsydda hus, säger Sofia Mårdh och Daniel Sjöberg, projektsamordnare respektive säljsupport på Växjökontoret.
Växjö • Publicerad 15 juni 2023
Vi vill förverkliga människors husdrömmar. I den tillfälliga svackan på bostadsmarknaden rustar vi för framtiden, säger säljsupporten Daniel Sjöberg och projektsamordnaren Sofia Mårdh på Willa Nordic som nyligen öppnat Växjökontor.
Vi vill förverkliga människors husdrömmar. I den tillfälliga svackan på bostadsmarknaden rustar vi för framtiden, säger säljsupporten Daniel Sjöberg och projektsamordnaren Sofia Mårdh på Willa Nordic som nyligen öppnat Växjökontor.Foto: David Färdigh

Det var tidigare i våras som Willa Nordic öppnade ett Växjökontor på Campusområdet i Hus Alpha, också populärt kallat skeppet.

– Ett bra och lättillgängligt läge. Att det dessutom ligger i ett område med satsning på träbyggnationer passar oss som husföretag extra bra.

Annons

Tanken är att Växjökontoret ska erbjuda en fin kundmiljö och även rymma en rad funktioner. Förutom projektsamordnaren Sofia Mårdh och säljsupporten Daniel Sjöberg så finns möjligheten att så småningom komplettera med bland annat en arkitekt.

– Vi tror starkt på framtiden och målet är att expandera kommande år.

Willa Nordic grundades 1989 i Stockaryd av Johnny Nordh, en entreprenör som drev byggfirma men som såg potentialen i att även att koppla på nästa led och starta husproduktion för att utveckla kvalitén i hustillverkningen. Numera ingår Willa Nordic i koncernen Wino Holding där familjen Nordh alltjämt är huvudägare. Det småländska husbyggararvet förvaltas vidare med huvudkontor i Stockaryd och med inriktning på högkvalitativa och estetiskt tilltalande hus med stor valfrihet för kunden.

– Hos oss får man möjligheten att helt sätta sin personliga prägel på sin bostad. Totalt har Willa Nordic tillverkat nära 4000 hus och var och ett är helt unikt i sin design och utformning. Man kan säga att vi är själva antitesen till standardiserad husproduktion. Vi skapar unika, skräddarsydda hus med specifikt anpassade detaljer.

Vilka är era kunder?

– Det är ofta människor som bott i ett eller flera hus tidigare och som nu är redo att förverkliga sin stora husdröm. Man är kvalitetsmedveten, har en klar bild av vad man vill ha och vill optimera sina önskemål.

Willa Nordic har både egna arkitekter men samverkar också med externa arkitekter. Tillsammans med projektsamordnaren utför de husets arkitektur utifrån kundens önskemål.

– Många faktorer ska samspela och klaffa men vi brukar alltid hitta en bra lösning. Det är viktigt att lära känna kunden och lyssna in behoven och vilken design och stil som passar just dem.

Vad efterfrågas mest just nu?

– Överlag mycket underhållsfritt material. Vi får också in önskemål om att släppa in naturen ännu mera. Att inne och ute ska smälta ihop, bland annat genom stora fönsterpartier och material som fortsätter utomhus. Dessutom är energifrågor vanliga och många vill komplettera med solceller.

Annons

Med räntehöjningar, stigande inflation och allmän konjunkturnedgång är det många hustillverkare som har det kämpigt just nu. Willa Nordics kunder är dock inte lika konjunkturkänsliga. I det här läget går därför Willa Nordic mot strömmen och satsar offensivt.

– Som vår vd Klas Fridsäll konstaterar så är den tillfälliga svackan på bostadsmarknaden ett bra tillfälle att investera och rusta för framtiden. Vi tror att marknaden snart vänder uppåt igen.

Här saknas innehåll

Fakta

Willa Nordic

Namn: Sofia Mårdh och Daniel Sjöberg, projektsamordnare respektive säljsupport på Willa Nordics Växjökontor.

Verksamhet: Willa Nordic, som ingår i Stockarydsbaserade koncernen Wino Holding, ritar och bygger hus. De ingår i premiumsegmentet med unika, skräddarsydda hus.

Grundades: 1989.

Aktuellt: Invigde nyligen ett Växjökontor och har också gjort nyanställningar. Växjökontoret ingår i Sydostregionen som omfattar Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Tjusningen med jobbet: Att få förverkliga husdrömmar.

Heta byggområden: Öland är väldigt hett just nu med ett stort sug efter tomtmarker i attraktiva lägen att bebygga.

Framtidstro: Vi ser väldigt ljust på framtiden och tror på god tillväxt och expansion de kommande åren.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons