Annons

Huvudägaren Hallrup vill sälja aktier i Fortnox – värda över en halv miljard kronor

Växjö • Publicerad 22 februari 2023
Fortnox huvudkontor i Växjö
Fortnox huvudkontor i VäxjöFoto: Filip Sjöfors

Växjöbaserade aktiebolaget Fortnox har haft en fantastisk utveckling på börsen. Styrelseordförande och huvudägare är Olof Hallrup. Han äger cirka 20,5 procent av bolaget genom bolaget First Kraft AB, men har nu aviserat att han vill sälja en andel.

Det handlar om cirka tio miljoner aktier och det motsvarar åtta procent av hans innehav och cirka 1,6 procent av det totala antalet utestående aktier i bolaget. Han vill sälja till svenska och internationella institutioner.

Annons

Carnegie Investment kommer att genomföra transaktionen och innehavet säljs ”i syfte för att tillhandahålla likviditet till säljaren”, står det i ett pressmeddelande. Där framhålls också att försäljningen kan bredda aktieägarbasen i företaget och förbättra handelslikviditeten i bolaget.

Fortnox aktiekurs slutade tisdagen på cirka 64 kronor. Lyckas Hallrup med försäljningen får han alltså in en bra bit över en halv miljard kronor. Efter en lyckad försäljningen vill han också ingå en så kallad ”lock-up” rörande övriga aktier i 360 dagar. Det innebär att han inte kan sälja fler aktier under det kommande året.

Här saknas innehåll

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons