Annons
Växjö

Huvudägaren lämnar börsbolagets styrelse: ”Trettio härliga år”

Växjö • Publicerad 5 april 2023
Jan Olofsson, grundare av JLT Mobile Computers.
Jan Olofsson, grundare av JLT Mobile Computers.Foto: Pressbild

För 29 år sedan startades Växjöföretaget JLT Mobile Computers av Jan Olofsson. Han var bolagets vd mellan 1994 och 2009 och har sedan dess suttit i styrelsen. Men nu har Jan Olofsson, som är den största aktieägaren, meddelat att han inte ställer upp för omval.

– Under trettio härliga år har jag haft hela mitt yrkesfokus på JLT. Ålder och hälsa gör att jag nu lämnar styrelsen. Mitt stora intresse är produktutveckling och jag hänger i ett tag till som rådgivare till vd och produktutvecklingsorganisationen, säger Jan Olofsson.

Annons

Till följd av det kommer styrelsens antal gå från sex till fem personer. Jan Olofsson kommer att vara ledamot av valberedningen framöver.

Inför årsstämman i maj föreslår styrelsen också att bolaget ska förvärva samtliga aktier Fjällrenen Fastighets AB, som ägs av just Jan Olofsson. Fastighetsbolaget äger fastigheten Fjällrenen 6 i Växjö där det finns en byggnad på 725 kvadratmeter med kontorsplatser, personalutrymmen, konferensrum samt produktionsyta. JLT bedriver del av sin verksamhet i byggnaden och syftet med förvärvet är att möjliggöra för bolaget att utveckla fastigheten utifrån verksamhetens specifika behov.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons