Annons
Växjö

Hybridkurser hoppas locka fler till läraryrket

Växjö • Publicerad 7 februari 2022
Genrebild. Förskola.
Genrebild. Förskola.Foto: NILS JAKOBSSON

Att varva undervisning på Campus med studier online hoppas locka fler till bristyrkena lärare och förskollärare. Sedan två år tillbaka pågår ett pilotprojekt med hybridkurser på Linnéuniversitetet.

– Vi måste möjliggöra för fler studentgrupper att genomföra utbildningen. De som har barn och familj kan inte flytta så lätt, säger Andreas Ebbelind, lektor vid Linnéuniversitetet, programansvarig för förskollärarutbildningen samt projektledare för hybridkurserna, till Smålandsposten.

Annons

Utvärderingen av de pilotkurser som genomförts visar att lärarnas inställning till hybridkurser har förändrats till det positiva, menar Andreas Ebbelind.

På sikt är det upp till Nämnden för lärarutbildningen, och slutligen ledningen för Linnéuniversitetet, att besluta om man ska utveckla hybridutbildning i större skala.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons