Annons
Växjö

Hyresförhandlingar i Växjö klara – så mycket höjer Victoriahem hyran

Växjö • Publicerad 13 maj 2023
Växjö flygfoto
Växjö flygfotoFoto: Olof Elfverson

Under våren har Hyresgästföreningen och Victoriahem i Växjö förhandlat om årets hyror. Nu, efter långa och tuffa förhandlingar, är hyrorna klara.

Victoriahem har 907 lägenheter i Växjö och för de bostäder som inte är totalrenoverade höjs hyrorna med fyra procent. För totalrenoverade hyresrätter blir höjningen på tre procent från och med den 1 juni, vilket gör att det inte blir någon retroaktiv höjning.

Annons

– Det tuffa ekonomiska läget märks av i hyresförhandlingarna. Vi har full förståelse för att fastighetsägare har drabbats hårt, men man får inte glömma bort att det även gäller hyresgästerna. Kostnaderna har ökat för alla och många hyresgäster har redan svårt att klara av sin vardagsekonomi, säger David Broo, förhandlare Hyresgästföreningen region Sydost.

I överenskommelsen har de också skrivit med en särskild punkt om underhåll som innebär att Victoriahem ska underhålla sina lägenheter vid behov med särskild vikt på de lägenheter som inte har totalrenoverats.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons