Annons
Växjö

Hyresvärdar hotar med hyreshöjning på uppemot 20 procent – Hyresgästföreningen: ”Ren skrämselpropaganda”

Växjö • Publicerad 24 mars 2024
Foto: Nadia Hagberg

I flera månader har hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och flera privata hyresvärdar pågått utan resultat. Nu har hyresvärdarna avslutat förhandlingarna och skickat ut krav på hyreshöjningar direkt till sina hyresgäster genom en så kallad direktavisering.

I breven skriver bolagen att de hyresgäster som inte går med på höjningen riskerar att få ett ärende i hyresnämnden och att hyreshöjning det där inte är ovanligt med hyreshöjning på 10-20 procent.

Annons

– De vill helt enkelt inte komma överens i lokala förhandlingar. Att man väljer att göra på det här sättet, gå runt förhandlingarna och skrämma sina hyresgäster för att få som man vill, är minst sagt oseriöst. Att skriva att hyresgästerna riskerar höjningar på 10-20 procent är ren skrämselpropaganda, säger Susanne Filipsson, förhandlingsdelegat Hyresgästföreningen region Sydost, i ett uttalande.

Hyresvärdarna vill höja sina hyror från den 1 april i år. Hyresgästföreningen har lagt sina motbud på samma förhandlingsdelegat Hyresgästföreningen region Sydost.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons