Annons

Hyresvärden letar efter ny verksamhet: ”Överväger andra alternativ”

Växjö • Publicerad 28 december 2023
Haglinds Fastighetsförvaltning letar efter en ny hyresgäst till lokalen där restaurangerna Båtsmanstorget och Lion Bar har legat i.
Haglinds Fastighetsförvaltning letar efter en ny hyresgäst till lokalen där restaurangerna Båtsmanstorget och Lion Bar har legat i.Foto: Lars-Goran Rydqvist

Vid årsskiftet blir den stora restauranglokalen vid Båtsmanstorget i Växjö tom när nuvarande hyresgäst och Lion Bar flyttar ut. Nu söker hyresvärden Haglinds Fastighetsförvaltning en ny verksamhet som kan ta över lokalen.

– Det har varit restaurang i urminnes tider och vi letar efter en ny restaurang men överväger också andra alternativ, säger Per Haglind som äger bolaget.

Annons

Vad kan det vara för alternativ?

– Andra verksamheter som säljer varor eller tjänster och som har bra förutsättningar för att kunna verka i Växjö city. Det ska vara en verksamhet som är attraktiv för mig som hyresvärd och besökarna.

Per Haglind är den femte generationen som driver Haglinds Fastighetsförvaltning och förvaltar fastigheter på runt 12 600 kvadratmeter. Han beskriver sitt engagemang för city som djupt känslomässigt och vittnar om att det är tufft för många företag nu.

– Vi har stabila hyresgäster men räntenivåerna är höga vilket belastar verksamheterna och gör det svårt med investeringar. Det är tufft för många och det är ett bekymmer om citykärnan förlorar sin roll med ett rikt utbud av restauranger, butiker och andra verksamheter. Det sätter prägel på hela staden och attraktionskraften för Växjö.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons