Annons
Växjö

Ica-butiken tvingas hålla stängt i månader efter branden – ”Rottneborna blir lidande”

Under lördagsmorgonen utbröt en brand i Ica-butiken i Rottne. Butiken väntas behöva hålla stängt i ett par månader och under tiden permitteras 25 anställda.
– Det är omtumlande, säger butikschefen Andreas Birgersson vars föräldrar äger butiken sedan många år tillbaka.
Växjö • Publicerad 1 maj 2022
Icabutiken blev kraftigt brand- och rökskadad och en äldre dam blev lätt rökskadad i samband med branden under lördagen.
Icabutiken blev kraftigt brand- och rökskadad och en äldre dam blev lätt rökskadad i samband med branden under lördagen.Foto: Carl Carlert

När personalen under morgonen kom till jobbet kom de inte in i butiken. Passersystemet fungerade inte eftersom det var strömlöst och när de tittade in i lokalen såg de att det var rök. En brand hade utbrutit i butiken som kan få stora konsekvenser.

– Vi har inte varit inne och kollat men jag såg en bild på en kyldisk som var helt utbränd och det var en tjock hinna med sot över hela butikens golv. Alla varor är totalförstörda men eftersom vi inte fått vara inne vet vi inte vad i butiken som kan räddas, säger Andreas Birgersson som är butikschef.

Annons

Det finns för närvarande ingen prognos för när butiken kan öppna igen men försäkringsbolag, saneringsbolag och brandmän som Andreas Birgersson har varit i kontakt med tror att det kan röra sig om cirka tre månader.

Butiken har omkring 25 anställda som nu blir permitterade men branden berör betydligt fler. Ica-butiken på Löpanäsvägen är Rottnes enda matbutik och tvingas nu hålla stängt en lång tid framöver.

– Rottneborna blir lidande eftersom det är den enda matbutiken och en social samlingsplats. Jag hoppas att vi kommer igång så snart som möjligt för alla parter.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons