Annons
Växjö

Icke-binära och polyamorösa Lui, 22: ”Får fördomar spottade i ansiktet varje dag”

Ett antal personer från Kronoberg har de senaste åren sökt kärleken i tv. En av dem är 22-åriga Lui Brömster som är icke-binär och poly.
– Det finns en person som jag vill förlova mig med, säger Lui.
Växjö • Publicerad 12 juni 2022
Lui Brömster fick i Kärleken flytta in dejta Alma-Li Andersson.
Lui Brömster fick i Kärleken flytta in dejta Alma-Li Andersson.Foto: Privat / ITV/TV4

I den här säsongen av Kärleken flyttar in på TV4 Play har tre personer från Kronobergs län varit med och dejtat i tv. I programmet söker singlar efter den rätta genom att flytta ihop för minst ett och som mest fyra dygn tillsammans. En av årets deltagare är Lui Brömster, 22 år, från Växjö.

– Det var speciellt och väldigt annorlunda men också roligt att vara med i tv. Jag har aldrig dejtat på det sättet tidigare utan mer tagit en fika med människor jag matchat med på dejtingappar. Jag ville vara med i programmet för att testa att ”speeddejta” och det var en annorlunda upplevelse, säger Lui.

Annons

Lui Brömster, som har diagnostiserats med autism och bipolär sjukdom, har själv inte kollat på programmet på grund av att hon tycker att är för jobbigt att se sig själv.

– Jag har torgskräck och då är det lagom kul när man bestämmer sig för att vara med i tv, säger Lui och skrattar.

Lui Brömster är icke-binär, vilket är en person som varken känner sig som tjej eller kille, och polyamorös som innebär att ha förmågan att känna romantisk kärlek till mer än en person åt gången. Lui, som har pronomen hon, berättar i programmet hur det är att dejta som icke-binär och att många är fördomsfulla.

– Jag får fördomar spottade i ansiktet varje dag, säger Lui Brömster och fortsätter:

– Det är många kommentarer om olika saker, allt från hur jag är klädd och att jag är feminin eller maskulin till att män säger att ”då har du inte legat med rätt snubbe”.

Det blev inte någon kärleken mellan Lui Brömster och Alma-Li Andersson från Linköping som flyttade ihop i tv-programmet. Lui berättar att det redan under inspelningsperioden fanns en annan person som hon än idag ser en framtid med.

– Jag och S som vi kan kalla min partner träffades på en app för polyamorösa och klickade. Vi har pratat oavbrutet i tre år och jag vill förlova med S. Vi har bara inte köpt ringarna än.

Vad sa S om att du skulle vara med i ett dejtingprogram på tv?

– S tyckte bara att det var häftigt och att jag skulle köra.

Hur ser du på framtiden?

Annons

– Jag ser framemot att kunna jobba och praktisera igen. Jag vill praktisera inom journalistiken efter att ha varit med i tv. Jag gillar också att ta bilder, filma och dokumentera.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons