Annons
Växjö

Idrottare fick smäll mot huvudet – akuten missade fraktur

Växjö • Publicerad 11 mars 2024
Patienten skickades hem utan en röntgenundersökning. Senare visade sig att patienten hade en halsfraktur.
Patienten skickades hem utan en röntgenundersökning. Senare visade sig att patienten hade en halsfraktur.Foto: JESPER ZERMAN

I samband med en tävling fick en ung idrottsutövare en smäll mot huvudet och fick skjuts in till akutmottagningen. Men på grund av brister i informationsinhämtning, undersökning och informationsöverföring framkom inte viktig information om själva skademekanismen eller de aktuella besvären vilket gjorde att patienten skickades hem utan en röntgenundersökning. Senare visade sig att patienten hade en halsfraktur.

Region Kronoberg har nu gjort en Lex Maria-anmälan. Det var först efter ett antal dagar som skadan identifierades efter en ny bedömning. En skiktröntgen visade en instabil fraktur i halsryggen som inte behövde opereras.

Annons

Patienten ska inte ha fått några bestående fysiska men efter händelsen men regionen bedömer det som en risk för allvarlig vårdskada att nackfrakturen inte uppmärksammades.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons