Annons
Växjö

Idrottsföreningar i Växjö får 25 miljoner i extra stöd

Växjö • Publicerad 1 december 2021
Representanter från Växjö ridklubb och Växjöortens fältrittklubb tog emot beskedet av Anna Tenje (M), Jon Malmqvist (KD) och Tomas Ekelius från Växjö kommun.
Representanter från Växjö ridklubb och Växjöortens fältrittklubb tog emot beskedet av Anna Tenje (M), Jon Malmqvist (KD) och Tomas Ekelius från Växjö kommun.Foto: René Jaramillo

Under onsdagen besökte representanter från Växjö kommun några av de föreningar som föreslås få del av det extra stöd på cirka 25 miljoner kronor som delas ut i år. Stödet ska främst gå till investeringar i anläggningar och lokaler.

Föreningar inom ridsport i kommunen får 70 procent av summan. Totalt går drygt 17,5 miljoner kronor till ridsportklubbarna. Bidraget ska användas för att rusta upp stall och byggnader samt för att investera i trivsel och säkerhet för ryttarna.

Annons

– Jag känner mig väldigt glad över att vi kan göra den här satsningen. Det har ju varit en diskussion om nya isytor i staden och det är inget vi stänger dörren för men jag tycker att det är självklart att ridsportens anläggningar och en ny simhall i dagsläget har högre prioritet, säger Jon Malmqvist (KD) ordförande i kultur- och fritidsnämnden, i ett pressmeddelande.

De 25 miljoner kronorna tas från det överskott som Växjö kommun har upparbetat för 2021. Profiten beror på en ordnad ekonomi, ökade skatteintäkter och statsbidrag samt effektivitetsarbete, skriver Växjö kommun på sin hemsida.

Det formella beslutet om stöd kommer att fattas i kommunfullmäktige den 14 december.

Föreningarna som får extra stöd:

Växjö ridklubb: Nytt ridhus + ombyggnad av gammalt ridhus till stall + ansökt investeringsstöd för 2022 = 9 422 678 kronor

Braås Ponny- och ridklubb: Nytt stall samt kringytor såsom parkering + Ansökt investeringsstöd för 2022 = 5 350 000 kronor

Växjöortens fältrittklubb: Markarbete nyanläggning + ansökt investeringsstöd för 2022 = 1 250 000 kronor

Lammhults ridklubb: Renovering av byggnad samt inköp av hästar + ansökt investeringsstöd för 2022 = 996 000 kronor

Theleborgs ryttarsällskap: Renovering av byggnad samt inköp av hästar + ansökt investeringsstöd för 2022 = 560 000 kronor

Växjö Vipers: Golv = 2 800 000 kronor

Växjö Lakers: Golv = 1 500 000 kronor

Växjö Titans: Golv = 200 000 kronor

Braås Goif: Braås aktivitetspark = 3 000 000 kronor.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons