Annons
Växjö

Idrottsföreningen går back – riskerar få lägga ner sitt gym

Den anrika idrottsföreningen Vugi har problem med ekonomin.
Medlemmarna sviker efter pandemin och i år väntas föreningen gå en miljon kronor back.
Nu vädjar styrelsen om hjälp från universitetet.
Växjö • Publicerad 3 juli 2023
I september 2010 öppnade Vugi Olympen träningscenter på Campus i Växjö. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
I september 2010 öppnade Vugi Olympen träningscenter på Campus i Växjö. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.Foto: PETTER ARVIDSON

Vugi är en av de äldsta studentföreningarna på Campus och firar i år 55 år. Men pandemin har drabbat föreningen hårt då antalet medlemmar minskat från cirka 2 000 till nuvarande 1 250 vilket försvagat föreningens ekonomi kraftigt. ”Det innebär rent krasst att året kommer att generera ett kraftigt underskott, i storleksordningen en miljon kronor”, skriver Vugis kassör Martin Glawe i ett brev till Linnéuniversitetets rektor Peter Aronsson.

Om föreningens ekonomiska läge inte vänt framåt våren 2024 finns risk att föreningen måste ta till drastiska åtgärder.

Annons

I brevet till rektorn skriver Martin Glawe att Vugi då kan behöva avveckla både sitt gym och gruppträningen för att inte riskera föreningens ekonomi och för säkerställa att de kan betala lokalhyran.

Nu vädjar Vugis styrelse till Linnéuniversitetets rektor Peter Aronsson om hjälp. ”Vi tycker att det vore väldigt tråkigt och olyckligt att behöva lägga ner en studentverksamhet som fokuserar på hälsa och träning i ställe för andra delar av studentlivet”, skriver Vugi till rektorn.

I ett mejl till Smålandsposten skriver rektor Peter Aronsson: ”Kontakt har tagits med anledning av brevet och vår studerandeavdelning kommer att ha ett möte om det tillsammans med Vugi och därefter informera ledningen.”

Hilda FrankkiSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons