Annons
Växjö

Idrottsskola för 336 elever byggs i Växjö

Växjö • Publicerad 18 november 2021
Foto: Nivika/Enter

Nu står det klart att Prolympia etablerar sig i Växjö och startar en idrottsskola via Arenastaden. När skolan är fullt utbyggd ska den ha plats för 336 elever fördelat på tolv klasser. Det är en högstadieskola som kommer ha nära samarbete med olika idrottsföreningar.

Skolan kommer att ligga i Nivika center som byggs precis intill Fortnox Arena på Arenastaden.

Annons

– Vi ser framemot att tillsammans med våra samarbetsföreningar etablera Prolympia i Växjö. En idrottsstad som Växjö behöver en riktig idrottsskola på högstadiet. Att vi får bästa tänkbara lokaler, samt haft ett riktigt bra samarbete med fastighetsägaren Nivika och kommunen gör att detta känns fantastisk bra, säger Henric Lilja, idrott– och marknadsansvarig på Prolympia.

Nivika Center blir 19 våningar högt med lägenheter samt en tillbyggnad av Fortnox Arena som bland annat rymmer kansli och en restaurangdel med direktaccess till arenan.

– Det känns roligt att tillsammans med en så bra aktör få bygga en helt ny toppmodern idrottsskola. Lokaliseringen är perfekt för en idrottsskola och vi ser att detta projekt kommer tillföra arenastaden ytterligare en dimension. Både planlösningen och byggnationen har arbetats fram tillsammans med Prolympia - en helt igenom positiv process med lyckats resultat, säger Stefan Angeskog, fastighetschef för Nivika Växjö.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons