Annons
Växjö

Idrottsungdomar ska göra Växjö skräpfritt

Växjö • Publicerad 29 april 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: PETTER ARVIDSON

Den 2 maj ska idrottsungdomar från Växjö BK städa sin närmiljö fri från skräp. De kommer befinna sig runt fotbollsplaner, sporthallar och bostadsområden i Växjö.

Initiativet är en del av projektet Klara, färdiga, städa! som arrangeras av idrottens miljöorganisation Städa Sverige, Ica och Ica Stiftelsen.

Annons

Projektet riktar sig till idrottsföreningar och enskilda lag som sponsras eller samarbetar med sin lokala Ica-butik. Vårens städuppdrag pågår från 30 april till 8 maj och tusentals idrottsungdomar från hela landet förväntas delta.

Utöver att deltagarna får nya miljö- och hållbarhetskunskaper, får de också en ersättning till sin lagkassa.

– Förutom att städningen ger en positiv miljöeffekt på såväl kort som lång sikt, innebär den ett stöd till svensk idrottsrörelse och en investering i ungdomars ansvarstagande för den gemensamma miljön, säger Städa Sveriges vd Mats Wesslén.

Förra året plockade 91 föreningar cirka 18 ton skräp från svensk natur inom ramen för samarbetet – ett rekord som förväntas överträffas i år. I oktober sker även en andra omgång då ytterligare 100 platser ska städas.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons