Annons
Växjö

IFK Växjö prisades på Friidrottsgalan

Växjö • Publicerad 25 januari 2023
IFK Växjö tilldelas priset för Årets Miniorlandslagsförening under Friidrottsgalan den 24 januari 2023 i Stockholm.
IFK Växjö tilldelas priset för Årets Miniorlandslagsförening under Friidrottsgalan den 24 januari 2023 i Stockholm.Foto: EMMA WALLSKOG

Under tisdagskvällen hölls den svenska friidrottsgalan. IFK Växjö var på plats och fick ta emot pris som ”Årets Miniorlandslagsförening”. Det nyinstiftade priset delades ut av Atea.

– Jag är så himla glad att vi genom Miniorlandslaget når ut till personer som annars kanske inte kommit i kontakt med föreningslivet. Att fler barn ska få möjlighet att känna den glädje och gemenskap man får i en förening är något vi i gruppen bakom Miniorlandslaget i Växjö brinner för, säger Mikaela Wieslander Mayer, klubbchef i IFK Växjö.

Annons

Prischecken är på 50 000 kronor.

Under kvällen delades en rad andra priser ut. En av vinnarna blev diskuskastaren Simon Pettersson, som har tränat i Växjö, som prisades för Årets prestation på SM med motiveringen: ”Simon kom till SM i Norrköping med 68.11 som årsbästa och 69.48 som personbästa. Där öppnade han med 69.84 – som dessutom innebar nytt SM-rekord! I femte omgången blev han passerad av Daniel Ståhl som återtog SM-rekordet med ett kast på 70.29. På detta svarade Simon omedelbart med 70.42! Ett resultat som dessutom förde upp honom som trea på världsårsbästalistan.”

IFK Växjö är Årets Miniorlandslagsförening
IFK Växjö är Årets MiniorlandslagsföreningFoto: Atea
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons