Annons

IKO-talang flyttade tidigt till Växjö - ”Mer träningsmöjligheter”

Växjö • Publicerad 1 augusti 2023
Albin Laksonen.
Albin Laksonen.Foto: Victor Laag

Redan för två år sedan lämnade hockeytalangen Albin Laksonen moderklubben IK Oskarshamn för spel hos Växjö Lakers. Till hösten ska han börja på ett hockeygymnasium i Växjö med kopplingar till Lakers.

En av anledningarna till flytten är att Växjö erbjuder mer träningsmöjligheter. Till exempel så finns det i Växjö tre isytor, att jämföra med Oskarshamn som bara har en. Inför flytten pratade han med Joel Svensson och hans föräldrar. Joel har tidigare gjort samma resa som Albin.

Annons

– De sa att det hade fungerat jättebra. Det finns mer träningsmöjligheter i Växjö.

Under de två säsongerna i Växjö har den unga forwarden gjort succé och har fått spela tio matcher med U16-landslaget. Senare i sommar väntar ett landslagsläger med U17-landslaget.

Till hösten kommer Laksonen att gå upp permanent i Växjö Lakers J18-lag där målet är att även få testa på spel i J20-laget.

– Nu vill jag utvecklas så mycket som möjligt och bli en så komplett spelare som jag bara kan bli. Över de kommande åren hoppas jag att slå mig in i J20-laget och att få vara med och testa lite med A-laget.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons