Annons
Växjö

Inbrott på återvinningscentraler: ”Stor oreda”

Rottne • Publicerad 17 februari 2023
Polisbil.
Polisbil.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Flera stölder från återvinningscentraler i Växjö kommun har polisanmälts.

I tisdags upptäcktes en stöld på återvinningscentralen i Rottne. Någon eller några ska ha tagit sig in på området genom att klippa upp ett stängsel. Inne på återvinningscentralen ska de ha sökt igenom området och klippt upp flera lås.

Annons

– Det var en stor oreda. Det som stulits från platsen verkar vara hundra liter aerosol, som finns i bland annat lim och hårspray. Troligtvis har det stulits för att berusa sig med, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.

Under torsdagen polisanmäldes ytterligare ett inbrott vid återvinningscentralen i Rottne. Någon eller några ska ha brutit sig in och klippt upp alla lås. Kablar med koppar och andra metaller ska ha stulits.

Även återvinningscentralen i Ingelstad har utsatts för ett inbrott.

– Där har någon klippt upp ett låst och brutit upp två containrar med elektronikskrot. Det kan även där röra sig om avfall med kemikalier med aerosoler, säger Robert Loeffel

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons