Annons

Inbrott på skolor – instrument och datorer stals

Växjö/Vislanda • Publicerad 5 maj 2023
Arkivfoto
ArkivfotoFoto: Lena Gunnarsson

På onsdagsorgonen upptäcktes att gymnasieskolan Teknikum i Växjö hade utsatts för ett inbrott under natten. Enligt polisen har någon eller några krossat en fönsterruta och tagit sig in i en av skolans lektionssalar.

– Det fanns inget larm i lokalen så vi vet inte exakt när inbrottet skedde. Men man har enligt anmälan stulit tre stationära datorer och en del verktyg, säger polisens presstalesperson Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Annons

Under onsdagen fick polisen kännedom om ytterligare ett skolinbrott. Någon gång under den gångna helgen utsattes även Vislandaskolan i Alvesta kommun för ett inbrott. Där har tjuvarna tagit sin i skolans musiksal och stulit fyra stycken elbasar till ett totalt värde av cirka 10 000 kronor. Enligt polisen har skolan även utsatts för viss skadegörelse.

Polisen har i nuläget inga misstänkta för de två inbrotten.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons