Annons

Inbrottsliga slog till på nationaldagen

Växjö • Publicerad 8 juni 2023
polis
polisFoto: Lena Ehring

På onsdagsmorgonen upptäcktes att flera kontor och verksamheter i Växjö hade drabbats av inbrott.

Det första inbrottet inträffade i kommunens dagliga verksamhet Vallhagen på Teleborg där tjuvarna har stulit datorer och mobiltelefoner till ett ännu okänt värde.

Annons

– Lokalerna är larmade men inget larm hade utlösts. Gärningspersonerna bröt även upp personalskåp och en handkassa har också stulits, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Även ett företag på Reveljgränd På Ill-området har utsatts för inbrott. Där tog sig tjuvarna in genom att bryta upp en entrédörr men det är i nuläget oklart vad som har stulits.

På onsdagsmorgonen upptäcktes även att två kontor på Kungsgatan i centrum hade fått påhälsning av tjuvarna, som har varit ute efter datorer.

– Vi ser naturligtvis ett samband mellan alla de här inbrotten. Gärningspersonerna har antagligen slagit till på nationaldagen då kontoren har stått tomma, fortsätter Robert Loeffel.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons