Annons
Växjö

Inbrottstjuvar får fyra års fängelse

Växjö • Publicerad 8 maj 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: MAXIM THORE

Tre män döms har dömts för totalt åtta bostadsinbrott varav fyra inträffade i Växjö och Älmhult.

Det var i november som inbrottsligan slog till mot två lägenheter – på Anteliigatan och Seminarievägen i Växjö. Vid båda inbrotten stals smycken för stora belopp men även kontanter och en klocka. Därefter åkte trion vidare till Älmhult och gjorde fler inbrott.

Annons

Dagen efter fortsatte männen sin stöldkupp i Halmstad, men inbrottet upptäcktes av polis och efter att tumult uppstått på platsen kunde samtliga gripas.

Efter ett omfattande utredningsarbete kunde polisen knyta ligan till tre ytterligare inbrott som hade inträffat samma dag på olika orter i Halland och även till de fyra inbrotten i Kronoberg.

De tre männen, som alla är hemmahörande i Skåne, döms nu vid Halmstads tingsrätt till fyra års fängelse vardera. De ska tillsammans betala cirka 220 000 kronor till de personer som drabbades av inbrotten och till deras försäkringsbolag.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons