Annons
Växjö

Influencern har avlidit 31 år gammal

Växjö • Publicerad 14 april 2024
Sara Dahlström har avlidit, 31 år gammal.
Sara Dahlström har avlidit, 31 år gammal.Foto: Mats Holmertz

Influencern, inspiratören och kroppspositivisten Sara Dahlström, som gick under namnet Fitnessfeministen, har avlidit 31 år gammal. Hon är ursprungligen från Kalmar men bodde i Växjö i flera år där hon arbetade som journalist på tidningen Hälsa & Fitness.

När Sara Dahlström var 17 år gammal upptäcktes en tumör förstörde hypofysen och efter operationen fick hon alla hormoner via medicin vilket ledde till trötthet och viktuppgång som hon inte kunde påverka. Sedan dess har hon på olika sätt berättat om sitt liv och engagerat sig för kroppspositivism.

Annons

Sara Dahlström prisades 2017 som Årets nätängel för sitt arbete för att motverka och minska näthat.

För ett halvår sedan drabbades Sara Dahlström, ursprungligen från Kalmar och tidigare Växjöbo, av epilepsi som en följd av den hjärntumör som opererades bort i tonåren. Hon läste programmering och hade några veckor kvar av utbildningen när hon hastigt avled.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons