Annons
Växjö

Inför höstterminen: Vi utser campus bästa pizzeria

För en fattig student växer inte pengar på träd. Man måste veta att kebabpizzan man köper till fyllekäk eller bakismat är den bästa möjliga. Därför rankar vi campuspizzeriorna!
Publicerad 16 juli 2023
Pizza från pizzeria Trummen
Pizza från pizzeria TrummenFoto: Thea Karlsson

12 Juli kommer antagningsbesked för universitet och det är då du vet om du kommit in på ditt drömprogram på Linnéuniversitet. Men som fattig student gäller det att hålla sin tajta ekonomi i schack och man kan inte lägga pengar på vilken pizza som helst. Därför ska vi utse bästa pizzan på campus, så att du vet vilken pizza som CSN:et som spenderas på. För en rättvis jämförelse använder vi fyllekäks- och bakisklassikern kebabpizza.

bild 1/3
Maestro pizzeria, Växjö
Kebabpizza från pizzeria Maestro.
Maestro pizzeria, Växjö
Maestro pizzeria, Växjö
Kebabpizza från pizzeria Maestro.

Maestro, Pelarplatsen 5

Annons

Pris: 110 kr

Det första intrycket från Pizzeria Maestro är mycket gott. Lokalen känns ny och fräsch. Inredningens stil är lite som ett hälsosammare McDonalds, med väl tilltagna bord och bänkar. Pizzan lämnade dock lite att önska. Kebaben på var i rejäla bitar och den hade gärna fått ha mer smak. Det gick att räkna till sex stycken feferoni, vilken var i överkant. Däremot ska pizzabagarna på Maestro veta att de är fenor på pizzadeg. Kanterna fluffiga och inte heller för brända. Även såsen var bra. Den var kryddig, utan att bli för stark. Läsk samt pizzasallad ingick. Perfekt för studenter med smala plånböcker.

bild 1/3
Kungsgrillen Teleborg, Växjö
Pizza från Kungsgrillen vid campus.
Kungsgrillen Teleborg, Växjö
Kungsgrillen Teleborg, Växjö
Pizza från Kungsgrillen vid campus.

Kungsgrillen Teleborg centrum

Pris: 110 kr

Kungsgrillen är nog mest känt för sin kebab, och det är just kebaben som är stjärnan på denna pizza. Kebabbitarna, som kom direkt från de snurrande kebabspetten bakom kassan, hade en fin yta och god smak. Pizzan var stor. Här var även rikligt med ost, vilket mättar en student bra. Tyvärr var degen var lite mjölig, inte lika trevlig konsistens som hos Maestro. Lokalens inredning och känsla var avslappnad, vilket är toppen efter en utekväll. Personalen ska ha rejält med cred för sitt trevliga bemötande. De var ett stort plus i kanten. Här ingick pizzasallad men ingen dryck.

bild 1/4
Pizzeria Trummen, Växjö
Pizzeria Trummens kebabpizza. Denna har lite grönare pålägg.
Pizzeria Trummen, Växjö
Pizzeria Trummen, Växjö
Pizzeria Trummen, Växjö
Pizzeria Trummens kebabpizza. Denna har lite grönare pålägg.

Pizzeria Trummen, Anna Koskulls Gata 3

Pris: 119 kr

Sist, och till storleken minst, är Pizzeria Trummen. Men även fast pizzan är lite mindre, så skojar man inte bort smaken. En symfoni av kryddig kebab i lagom stora bitar, tillsammans med en god tomatsås och friska pålagg i form av ruccola och gurka. Delar du den med din studentkompis hade ni snudd på tävlat om den sista slicen. Lokalen känns pigg, fräsch och stora fönster släpper in mycket ljus. Precis som pizzan känns även inredningen genomtänkt. Här lämnar man inte saker åt slumpen.

Vi bedömer alltså Pizzeria Trummen till att ha campus bästa kebabpizza. Med det sagt har olika ställen pizzor studenternas olika stunder. Medans Pizzeria Trummens pizza hade suttit fint till lunch eller kvällsmat, hade Pizzeria Maestro passat bra till bakispizzan och Kungsgrillen passat som handen i handsken när man vill bli riktigt riktigt mätt.

Se klippet - tycker du som oss?

Pontus OhlsonSkicka e-post
Ebba ArfvidssonSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons