Annons
Växjö

Ingelshov blir evakueringsboende för ukrainska flyktingar

Växjö • Publicerad 15 mars 2022
Ingelshov i Ingelstad ska nu fungera som evakueringsboende till Ukrainska flyktingar.
Ingelshov i Ingelstad ska nu fungera som evakueringsboende till Ukrainska flyktingar.Foto: Urban Nilsson

Växjö kommun har genomfört en inventering av fastigheter som kan användas som bostäder på kortare och längre sikt åt flyktingar från Ukraina. Nu står Ingelshov i Ingelstad klart som evakueringsboende.

– Växjö är redo att hjälpa människorna som flyr från Rysslands invasion av Ukraina. Flyktingpolitiken är ett nationellt ansvar, men vi hjälper till att inventera boenden så att människor som lämnat sina hem blir omhändertagna. Vi ser ett engagemang från föreningar och invånare att hjälpa med boende och förnödenheter. Vi tar det ansvar som är kommunens, exempelvis att alla barn kan gå i skolan, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Annons

Ingelshov, som ägs av Vidingehem, har tidigare varit ett vårdboende men står tomt sedan en tid.

Växjö kommun ser också över andra byggnader och lokaler som kan användas som evakueringsboende. De tittar även på också vilka lägenheter hos allmännyttan som kan hyras ut till Migrationsverket på längre sikt.

Här saknas innehåll

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons