Annons

Ingen gripen efter helgens bränder: ”Vi vill ha tips från allmänheten”

Växjö • Publicerad 29 maj 2023
Brand i bil på Hagadalsvägen i Växjö.
Brand i bil på Hagadalsvägen i Växjö.Foto: Carl Carlert

På mindre än en timme i lördags eftermiddags utbröt flera bränder i Växjö. Polisen misstänker att bränderna är anlagda och undersöker ett samband. Under måndagsmorgonen hade polisen fortfarande ingen misstänkt för bränderna.

– Vi har ingen misstänkt, inga observationer och egentligen inga uppslag kring hur det har skett. Vi vill ha tips från allmänheten som kan ha sett något. Det skedde ju på eftermiddagen så vår förhoppning är att någon sett det, säger Robert Loeffel.

Annons

Vid klockan 15.46 inträffade en brand på Folkparksvägen i Växjö där en brand inträffade i däcken på en bil inne i ett garage. Branden orsakade en stor rökutveckling och när polis och räddningstjänst var på platsen konstaterades det även att det brann under ett förråd på Hagadalsvägen. De båda bränderna släcktes snabbt och spred sig inte. Vid branden på Hagadalsvägen öppnade räddningstjänsten upp panelen för att säkerställa att branden inte hade spridit sig vidare till konstruktionen.

50 minuter senare inträffade en brand på Björnbärsvägen i Växjö. En trave virke uppe på ett tak på ett icke färdigbyggt flerfamiljshus fattade eld. Det har också brunnit i fasaden till en lokal på Folkparksgatan.

En av byggnaderna som brann var en paviljong som står på Ulriksbergskyrkans fastighet och som används som kontor. Det var en granne som såg att det brann och släckte branden. Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons