Annons
Växjö

Ingen överenskommelse om hyrorna i Växjö – tvingas ta hjälp i förhandlingarna

Växjö • Publicerad 15 januari 2024
Foto: Nadia Hagberg

I höstas gick Fastighetsägarna Syd ut med att de ville höja hyrorna med elva procent i Växjö för att få kostnadstäckning. Under hösten har hyresförhandlingarna med Hyresgästföreningen pågått men efter tre månad har parterna fortfarande inte kommit överens. Nu har Fastighetsägarna Syd vänt sig till hyresnämnden och en skiljeman ska avgöra hyran i Växjö.

– Vi står alldeles för långt ifrån Hyresgästföreningen för att kunna nå en överenskommelse vid förhandlingsbordet. Vi har gjort allt vi kan för att fastighetsägare ska få en rimlig kompensation för de kraftiga kostnadsökningar som branschen just nu upplever, säger Magnus Hulthe Andersson, näringspolitiskt ansvarig på Fastighetsägarna Syd.

Annons

Han menar att förutsättningarna för att kunna förvalta och underhålla hyresrätter på sikt inte kommer finnas om fastighetsägarna inte kompenseras för det.

Hyresgästföreningen menar att en höjning på elva procent inte är rimlig och att många hyresgäster har det tufft ekonomiskt just nu.

Sedan årsskiftet infördes en tvistelösningsfunktion och Hyresnämnden ska nu skyndsamt utse en skiljeman. När denne är utsedd ska tvisten avgöras inom sex veckor.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons