Annons
Växjö

Ingen pallplats för Växjö när White Guide delade ut priser

Växjö • Publicerad 4 november 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: 

Årets vinnare av White Guide har utsetts och den 3 november var det prisutdelning i Helsingborg på Clarion Hotel Sea U. I Växjö tog Älgvägens kök en femteplats i kategorin Special Foods och Växjö kommun placerade sig på en sjunde plats i tävlingen om Årets hållbara skolmatskommun.

I kategorin Special Foods var det fem nominerade kök. Detta pris går till kök som tillagar konsistensanpassad mat för personer med tugg- och sväljsvårigheter.

Annons

Priset Årets hållbara skolmatskommun går till en kommun som är duktig på hållbarhet över hela skolmatskedjan med särskilt fokus på klimat, schysst mat, matsvinn och att öka kunskapen om hållbar mat. Totalt var tio kommuner nominerade.

– Vi är stolta över att ha varit nominerade till båda dessa utmärkelser, även om vi inte vann denna gång är det ändå ett kvitto på att vårt arbete med att skapa framtidens hållbara skolmåltider och utveckla maten för omsorgstagare med särskilda behov är framgångsrikt, säger Anneli Ekstedt, verksamhetschef för kommunens måltidsorganisation, i ett pressmeddelande.

250 förskolor, skolor och särskilda boenden har bedömts runt om i Sverige. En jury har sedan nominerat en samling kandidater utefter måltidernas helhet. Syftet med tävlingen är att lyfta fram allt det goda som görs på förskolor, skolor och seniorboenden i landet.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons