GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Innovativ teknik ska få sopkärl att "ropa på hjälp"

     Växjö • Publicerad 12 september 2021
     Genrebild.
     Genrebild.
     Foto: Jens Svensson

     Växjö kommun vill hitta en bättre lösning för tömning av sopkärl. Enligt en studie gjord av SSAM är hälften av sopkärlen i flerbostadshus långtifrån fulla när de töms.

     Resultatet av studien fick SSAM att vilja söka en samarbetspart i näringslivet för att utveckla en lösning för en mer effektiviserad tömning.

     Upphandlingen vann företaget Bintel AB, som nu tillsammans med SSAM ska utveckla en lösning där soptunnan själv, med hjälp av sensorer, kallar på sopbilen när den är full.

     Tova LyrénSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.