Annons
Växjö

Insändare: Hej student! Välkommen till Växjö!

Insändare skriven av Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande, och René Jaramillo (M), ordförande för Växjöbostäder.
Växjö • Publicerad 21 juli 2022 • Uppdaterad 22 juli 2022
Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö.
Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö.Foto: JONAS LJUNGDAHL

I dagarna har kanske just du fått besked om att du är antagen till Linnéuniversitetet. Vi vill hälsa dig varmt välkommen till studentstaden Växjö.

Du kommer att studera i en stad med ett sjudande campus, med utbildning av hög kvalitet. Du kommer att bli en del av en kommun med ett aktivt föreningsliv och ett rikt kulturliv. Vi är kommunen med flest badplatser i Sverige och möjligheterna till naturupplevelser och friluftsliv är oändliga. För dig som gillar mat och uteliv har vi en mängd olika restauranger av hög kvalitet att välja mellan.

Annons

När du är klar med dina studier, eller varför inte redan när du studerar, har vi ett näringsliv som väntar på dig, med stort behov av kompetensförsörjning och utvecklingsmöjligheter i ditt framtida yrkesliv.

I Växjö har vi en mängd olika bostäder att välja mellan, både bland privata och kommunala hyresvärdar, och oavsett om du vill bo på campus eller i någon av kommunens orter eller stadsdelar är möjligheterna till en bostad goda. Om du inte redan har ordnat ett boende rekommenderar vi dig att anmäla dig på boplats.vaxjo.se.

Vi hoppas att du ska trivas i din nya stad och vill önska dig all lycka med dina studier. Välkommen till Växjö!

Anna Tenje (M), Kommunstyrelsens ordförande.

René Jaramillo (M), Ordförande Växjöbostäder.

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons