Annons
Växjö

Internationell tennistävling till Växjö: ”Locka människor från hela världen”

Växjö • Publicerad 31 mars 2024
Adam Heinonen ser fram emot en internationell tävling på hemmaplan i Växjö.
Adam Heinonen ser fram emot en internationell tävling på hemmaplan i Växjö.Foto: Simon Rehnström

I september arrangeras en internationell tennistävling i Växjö. Det är Växjö Tennissällskap och Svenska Tennisförbundet som arrangerar en ITF-tävling för herrar med totalt 15 000 dollar i prispengar och spel om ATP-poäng. Spelare från runt 10-15 länder väntas delta i tävlingen.

– Det känns riktigt kul att få den här veckan till Växjö. Jag jobbade med en likadan tävling i Falun under min tid där, och såg vad det kan göra med sammanhållningen i en förening och vikten för våra juniorer att se världstennis på nära håll, säger Växjö TS klubbchef Emil Holmgren som också kommer vara Tournament Director för tävlingen.

Annons

De räknar med att spelar rankade runt 300 i världen ska spela och bland namnen som nämns finns Karl Friberg, Leo Borg och hemmahoppet Adam Heinonen, som är 981:a i världen.

– Det ska bli grymt roligt att spela på hemmaplan. Jag spelar närmare 20 tävlingar varje år på samma nivå men får resa runt hela Europa. Att kunna bo hemma och få spela på min hemmaplan kommer bli riktigt roligt, säger Heinonen.

Tävlingen avgörs i Växjö den 16-22 september och flera aktiviteter kommer att arrangeras under veckan. Den 21 september arrangerar Växjö TS en 50-årsfest.

– Den här turneringen är ett betydande evenemang för Växjö och ger oss en möjlighet att visa upp vårt engagemang för sport och gemenskap för en global publik. Det kommer att öka stadens internationella synlighet och locka människor från hela världen, vilket i sin tur gynnar lokal turism och näringsliv, säger Sara Almkvist, vd på Växjö & Co.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons