GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Internationellt efterlyst man hittades i länet – ska överlämnas till Frankrike

Växjö • Publicerad torsdag 09:00
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Tomas Löwemo

En 33-årig man misstänks ha deltagit i organiserade stölder av båtmotorer i Frankrike. Därefter reste han till Sverige och greps i Kronobergs län sedan han blivit internationellt efterlyst.

Mannen har suttit i häktet sedan den 9 november men nu har Växjö tingsrätt beviljat överlämnandet av 33-åringen till Frankrike i enlighet med utfärdad europeisk arresteringsorder.

Mannen misstänks för nio fall av stölder av båtmotorer och delar till båtmotorer som sedan såldes i Rumänien. Stölderna beskrivs ha varit mycket välplanerade och ligan använde speciella telefoner och fordon vid tillfällena. 33-åringen misstänks också för ”deltagande i kriminell organisation” från hösten 2021 till i slutet av september i år.

Maxstraffet för brotten som mannen misstänks för i Frankrike är 15 års fängelse.

Mannen misstänks också för en stöld i Sverige.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.