Annons
Växjö

IOGT-NTO vill porta konkurrent: ”De tar våra kunder”

Växjö • Publicerad 12 februari 2022
Konceptet heter Fogarolli och kaffebilen dyker upp på Vattentorget under vissa helger när vädret tillåter.
Konceptet heter Fogarolli och kaffebilen dyker upp på Vattentorget under vissa helger när vädret tillåter.Foto: Pressbild

Sedan en tid tillbaka har Vattentorget i Växjö fått besök av en röd kaffebil med varierat utbud av kaffe. Men kaffebilens närvaro är inte populär hos föreningen Visol Växjö, som driver kaféet Café Fontaine i IOGT-NTO-huset vid Vattentorget.

– De tar ju våra kunder och det kan vara kärva tider för alla, säger föreningens ordförande Lars-Ove Kårehed till Smålandsposten.

Annons

De menar att kaffebilens kunder utnyttjar deras fikaplatser och att det finns andra platser som kaffebilen kan stå på. Föreningen har därför vänt sig till kommunen med uppmaningen att inte förlänga kaffebilens tillstånd när det går ut i slutet av februari.

Kommunen är dock inställd på att säga ja till förlängt tillstånd för kaffebilen.

– Vi kommer att förlänga det. Det är vår tanke. Vi tycker att det är trevligt att vi har företagande och att det blir lite liv och rörelse, säger Tekniska nämndens ordförande Sofia Stynsberg (M) till Smålandsposten.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons