Annons
Växjö

Irena Požar byter från Expressen till Aftonbladet

Växjö • Publicerad 10 januari 2023
Kolumnisten och Veckorevyns chefredaktör Irena Požar.
Kolumnisten och Veckorevyns chefredaktör Irena Požar.Foto: Peter Wixtrom

I flera år har Kolumnisten och Veckorevyns chefredaktör Irena Požar, som är från Växjö, skrivit för Expressen. Nu byter hon till konkurrenten Aftonbladet där hon ska skriva nyhetskolumner.

– Det känns som att ha hittat hem. Både jag och Aftonbladet brinner för samma sak: att göra journalistik som är relevant och når fram till unga läsare, säger hon i ett pressmeddelande.

Annons

31-åringen började som reporter på Smålandsposten som 17-åring och har sedan dess arbetat på Nyheter24 och inom Bonnierkoncernen. Hon har utsetts till Årets journalist av Sveriges Tidskifter och varit nominerad till Stora journalistpriset i kategorin Årets röst.

– Irena Požar är utan tvekan en av Sveriges just nu mest intressanta röster och en röst som dessutom är angelägen för både yngre och äldre. Jag är både glad och stolt att hon nu väljer att bli en del av Aftonbladet och börjar skriva för våra läsare, säger Aftonbladets publisher Lena K Samuelsson som även hon är från Växjö.

Irena Požar kommer att skriva nyhetskommenterande texter varje vecka. Den första publicerades under tisdagen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons