Annons
Växjö

Isabell Ternemo får vd-post

Växjö • Publicerad 15 juni 2022 • Uppdaterad 16 juni 2022
Isabell Ternemo är ny vd på Coompanion Kronoberg.
Isabell Ternemo är ny vd på Coompanion Kronoberg.Foto: Zara Shirazi

Coompanion Kronoberg, som är en lokal aktör för nya kooperativa och sociala företag, har anställt en ny vd. Det är Isabell Ternemo som närmast kommer från rekryterings- och bemanningsbolaget OnePartnerGroup Sydost där hon har varit Interim Manager.

– Med Isabell Ternemo får Coompanion Kronoberg en vd med erfarenhet från innovationsstödsystemet, landsbygdsutveckling och det privata näringslivet, säger Thomas Karlsson, styrelseordförande i Coompanion Kronoberg.

Annons

Isabell Ternemo, som efterträder Nina Englund, har tidigare också arbetat på Drivhuset i Växjö där hon både var affärsutvecklare och senare verksamhetschef.

– För mig är det här en möjlighet där jag får chansen att vidareutveckla en del av arenan för socialt företagande i Kronoberg. Det är en arena som jag tror har stor potential att lösa en del av de samhällsutmaningar som vi står inför, säger hon.

Coompanion ska främja entreprenörskap som värnar om social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet. Coompanion Kronoberg finansieras av Region Kronoberg, Tillväxtverket, medlemmar, EU-medel och konsultintäkter.

Under förra året medverkade Coompanion Kronoberg till att 16 nya företag startades och mer än 150 entreprenörer fick rådgivning.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons