Annons
Växjö

IST stärker upp koncernledningen – utser två till vice vd

Växjö • Publicerad 12 oktober 2022
Mikael Wahlberg, Håkan Furevik och Björn Sundeby.
Mikael Wahlberg, Håkan Furevik och Björn Sundeby.Foto: Pressbild

Växjöbaserade IST stärker upp koncernledningen och utser två personer som gemensamt får rollen som vice vd till Björn Sundeby som är grundare, styrelseordförande och vd för IST Group. Det är Håkan Furevik och Mikael Wahlberg som tillsammans kommer ha det fulla operativa ansvaret att leda koncernen och ytterligare stärka företagets marknadsposition framåt.

– Mikael Wahlberg och Håkan Furevik kommer inneha det operativa ansvaret för IST Group framåt. Under deras ledning tar vi nu nästa steg mot att nå vår målsättning, där fokus på användarvänlighet är centralt. Vi ska stärka vår nuvarande marknadsposition men också expandera på tillväxtmarknader. Nu har vi en bra grund för detta, säger Björn Sundeby.

Annons

I februari i år tillträdde Håkan Furevik som vd för IST Sverige. Nu blir han även vice vd för IST Group och tar över det övergripande ansvaret för företagets norska bolag IST AS. De svenska och norska verksamheterna kommer framåt drivas gemensamt.

– Vi ser många synergier med att vår svenska och norska verksamhet går samman. Det blir en spännande resa, säger Håkan Furevik.

Mikael Wahlberg tillträdde i maj rollen som Chief Operating Officer, COO, på IST och kliver nu in i rollen som vice vd för koncernen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons