Annons
Växjö

IVA-platser stängs i Ljungby – förläggs i Växjö

Växjö • Publicerad 21 maj 2023
Montage.
Montage.Foto: Urban Nilsson

Det kommer inte finnas några IVA-platser på Ljungby lasarett i sommar. Beslutet innebär att länets IVA-platser förläggs till centrallasarettet i Växjö under åtta veckor i sommar och att IVA i Ljungby återgår till ordinarie verksamhet från och med vecka 34.

Anledningen till beslutet är att Ljungby lasarett haft det svårt att bemanna med tillräckligt personal på anestesikliniken. För att ordinarie personal ska få sin semester i sommar har Region Kronoberg fattat detta beslut.

Annons

– Tillsammans med chefläkare har vi gått igenom den risk- och konsekvensanalys som de berörda verksamheterna gjort och tagit fram olika åtgärder för att hantera riskerna som identifierats utifrån sommarens förändrade uppdrag för IVA i Ljungby. Det handlar till exempel om tydliga rutiner för vilka patienter som ska vårdas samt opereras på respektive sjukhus, säger Florence Eddyson Hägg, sjukhuschef.

Under vecka 26–33 kommer pre- och postoperativ vård samt konsultativt stöd att finnas på Ljungby lasarett. Anestesikliniken kommer också att förstärka resurserna för det konsultativa stödet på Ljungby lasarett under jourtid.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons