Annons

Jagad 22-åring lämnade förarplatsen – då fick polisen preja bilen

När den jagade 22-åringen lämnade förarsätet tvingades polispatrullen krocka med bilen för att undvika en allvarlig olycka. Nu döms han till fängelse för grov vårdslöshet i trafik.
Växjö • Publicerad 26 maj 2023
Polispatrullen tvingades preja den förarlösa bilen av vägen eftersom det fanns risk för en allvarlig olycka. Foto från polisens förundersökning
Polispatrullen tvingades preja den förarlösa bilen av vägen eftersom det fanns risk för en allvarlig olycka. Foto från polisens förundersökning

En helg i september i fjol fick en ledig polis syn på en 22-årig Växjöbo som han visste saknade körkort. Han filmade 22-åringen och hans tre passagerare när dom satt i bilen på en p-plats på Grand Samarkand i Växjö och larmade sina kollegor i tjänst.

När 22-åringen körde i väg på Hejaregatan söderut hade två polispatruller hunnit fram. Vid efterföljandet såg poliserna att bilen började köra vingligt och ”rullade i sidled mot trottoaren” och när de körde upp jämsides upptäckte de att bilen saknade förare, eftersom 22-åringen hade hoppat över i baksätet.

Annons

Poliserna kände sig tvingade att preja fordonet av vägen för att undvika en allvarlig olycka på den trafikerade vägen och efter krocken uppstod enligt poliserna ”visst tumult” när 22-åringen och de tre passagerarna säkrades.

Nu döms 22-åringen för grov vårdslöshet i trafik och olovlig körning. Han döms även för rattfylleri och ringa narkotikabrott eftersom han var påverkad vid körningen.

”Genom sitt agerande har XX gjort sig skyldig till grov oaktsamhet och visat uppenbar likgiltighet för andra människors liv”, konstaterar tingsrätten.

22-åringen, som är känd av polisen sedan tidigare, straffas med tre månaders fängelse för den farliga bilkörningen.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons