Annons

Jagades av polisen i 150 kilometer i timmen: ”Trodde dom ville tävla”

Den rattfulle 41-åringen försökte köra i från poliserna i 150 kilometer i timmen ut från Växjö innan jakten tog slut i Tävelsås. Han uppgav att han inte förstod att han hade polisen efter sig – han trodde att det var ”en vanlig bil som ville tävla”.
Växjö • Publicerad 3 september 2023

En kväll i slutet av juni fattade en polispatrull misstankar mot en bilförare på Söderleden i Växjö och man bestämde sig för att köra efter. Men föraren, en 41-årig Växjöbo som precis hade storhandlat på Systembolaget på Grand Samarkand, ville inte stanna utan tryckte gasen i botten ut från Växjö söderut på Teleborgsvägen.

Enligt poliserna gjorde 41-åringen flera farliga omkörningar och de hade svårt att hinna ifatt honom eftersom han körde i drygt 150 kilometer i timmen.

Annons

Polisjakten tog slut några minuter senare när 41-åringen stannade till i Tävelsås där han greps.

I bilen hittades urdruckna ölburkar och provtagningen visade att han hade cirka 0,7 promille alkohol i blodet vid vansinneskörningen.

Polisen beslagtog 41-åringens alkohol och urdruckna ölburkar som hittades i bilen. Foto från polisens förundersökning
Polisen beslagtog 41-åringens alkohol och urdruckna ölburkar som hittades i bilen. Foto från polisens förundersökning

Nu åtalas 41-åringen – som är känd av polisen sedan tidigare – för grovt rattfylleri. Åklagaren väljer den rubriceringen trots att promillegränsen för grov rattfylla går vid 1,0 promille. ”Brottet bör bedömas som grovt eftersom den tilltalade framfört personbilen i en hög hastighet, inte stannat på polismans tecken och gjort riskfyllda omkörningar i en hög hastighet”, skriver åklagaren i stämningsansökan.

När 41-åringen förhördes uppgav han att ”det var en dum impulsgrej” att köra bil trots att han hade druckit flera öl.

Angående biljakten förklarade han att han inte uppfattade att det var en polisbil som jagade honom utan han trodde det var en vanlig bil som ”ville ha ett race” med honom.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons