Annons
Växjö

Jakob Hellman uppträder på Gemlafestival

Växjö • Publicerad 3 maj 2022
Jakob Hellman,
Jakob Hellman,Foto: Pressbild

Här saknas innehåll

Jakob Hellman kommer till Gemla och uppträder på festivalen Hygge i Parken i Gemla Folkets Park. Efter 30 års väntan släppte han förra året sitt andra album ”Äntligen borta”. När han den 26 juli gästar Gemla har han med sig både ny musik och gamla klassiska låtar som ”Hon har ett sätt” och ”Vara vänner”.

Jakob Hellman slog igenom 1989 då hans debutalbum ”… och stora havet” släpptes. Så här skriver turnéproducenten om albumet:

Annons

”Med sitt ”… och stora havet” skrev Jakob Hellman både om spelreglerna för svensk pop och in sig själv i historieböckerna. Kent, Håkan Hellström och Veronica Maggio är alla artister som är svåra att tänka sig utan de dörrar Jakob Hellmans debutalbum öppnade. Skivan listas om och om igen som en av de bästa någonsin när landets musikhistoria ska sammanfattas".

Under Hygge i parken, som arrangeras av KÖK11 och Craft Beer Experience den 26-27 augusti, uppträder också Fredrik & Puritanerna, Mattias Strömberg, Pernilla Andersson, Lisa Lystam Family Band och Hildur Höglind. Dessutom blir det standup med Thomas Petersson och Tobias Persson.

Här saknas innehåll

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons